Bærekraft

Generasjonsmøblene

Generasjonsmøblene

Når Christian Udjus leverer et møbel, er det ofte inngravert med navnet på barnebarnet til kunden. Møbelmakeren, som sluttet i jobben i Oslo og satset på møbelsnekkerdrømmen i Telemark, mener flere må forstå verdien av god kvalitet, slik at tingene våre varer lengre.

Gris kan spise flis

Gris kan spise flis

Økt befolkningsvekst og klimaendringer gjør at verden står overfor store utfordringer – ikke minst når det gjelder matproduksjon. I fremtiden kan vi ikke lenger fôre dyra våre med menneskemat.

Fra rester til ressurs

Fra rester til ressurs

I Østfold kjører lokale busser og renovasjonsbiler på biogass laget av rester fra papirproduksjonen i Halden kommune. Det som tidligere var avfall, har blitt en ressurs!

Fra gammelt til grønt

Fra gammelt til grønt

På Haugerud i Oslo har gamle 70-tallsboliger fått moderne fasader med integrerte solceller og ventilasjon. Et godt eksempel på hvordan byer kan få mer energieffektive hus ved å oppgradere fremfor å rive og bygge nytt.

Livsprosjektet i Lofoten

Livsprosjektet i Lofoten

På Vestvågøy i Lofoten har Aaslaug Vaa forvandlet deler et gammelt fiskevær fra ruin til attraktiv overnattingsplass. Stedet er blitt en manifestasjon av det hun brenner for – å bevare og gjenbruke.

Lekene som går i arv

Lekene som går i arv

Treleker er populære som aldri før. Møt Miriam Sandaa Hagen som velger treleker av hensyn til miljøet og Gerhard Spikkeland som driver Skandinavias siste leketøysfabrikk.