Månedens trebygg

Hver måned velger redaksjonen i Tenk Tre ut et trebygg i Norge som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Byggene har ulike funksjoner og er fra forskjellige steder i landet.

Tidligere vinnere

Kortreist turglede
Månedens trebygg - mars 2021

Kortreist turglede

Turisthytter har gjerne små rutete vinduer og ligger langt fra folk. På Fuglemyrhytta kan du overnatte midt i uka og samtidig rekke jobb i Oslo sentrum dagen etter.

En liten hytte som utgjør en stor forskjell
Månedens trebygg - februar 2021

En liten hytte som utgjør en stor forskjell

Det er noe urnorsk ved hyttelivet. Vi reiser på hytta for å finne roen, få en pause, hente krefter. Det er akkurat denne tilværelsen Friluftssykehuset har klart å skape for pasienter på Rikshospitalet.

Sjekk inn i strandkanten på Lista
Månedens trebygg - januar 2021

Sjekk inn i strandkanten på Lista

I Langhuset på Lista kan du sovne til lyden av havet som bruser, og få servert fersk melk og egg fra gården på morgenkvisten.

Soria Moria Sauna
Månedens trebygg - desember 2020

Soria Moria Sauna

På innsjøen Bandak i Telemark flyter det en blinkende badstue. Her kombineres både kunst, arkitektur og lysdesign – noe som gjør Soria Moria til en helt unik badstueopplevelse.

Treverk kurerer gruff
Månedens trebygg - november 2020

Treverk kurerer gruff

Hvordan lage 960 millioner kopper kaffe i året, så klimasmart som mulig? Tre og solceller ble noe av løsningen for kaffegiganten Joh. Johannson.

Duestien barnehage
Månedens trebygg - oktober 2020

Duestien barnehage

Da Duestien barnehage i Skien skulle bygges, var målet klart. Det skulle brukes mest mulig tre i bygg, interiør og uteareal. I august flyttet 120 barn inn i den lune lekeoasen midt i byen.

Har du forslag til månedens trebygg?

Send oss gjerne en mail hvis du har forslag til et bygg du synes bør bli kåret til månedens trebygg. Det kan være alt fra et offentlig bygg til en liten trehytte.

Send inn forslag