Månedens trebygg

Hver måned velger redaksjonen i Tenk Tre ut et trebygg i Norge som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Byggene har ulike funksjoner og er fra forskjellige steder i landet.

Tidligere vinnere

Laget furuskog til fjellturistene
Månedens trebygg - juli 2022

Laget furuskog til fjellturistene

De syv nakne furutrærne strekker seg mot himmelen, som de har gjort i over 250 år. I den nye matsalen på Raubergstulen turisthytte, ved foten av Galdhøpiggen, bærer de hele konstruksjonen.

Med kortreist eik på menyen
Månedens trebygg - juni 2022

Med kortreist eik på menyen

På gourmetrestauranten Under er det ikke bare maten som er kortreist. Treverket er levert av det lokale snekkerverkstedet Hamran, hogget i skogen bare noen kilometer unna.

Surfeparadiset i Lofoten
Månedens trebygg - mai 2022

Surfeparadiset i Lofoten

På en av Norges flotteste strender finner du Lofoten Beach Bar. Huset i massivtre fungerer som servicebygg og samlingsted for surfere og turister fra hele verden.

Tre for trening
Månedens trebygg - april 2022

Tre for trening

I Molde ligger et av Norges største idrettsbygg i tre. Hver uke opplever over tusen barn, unge og voksne idrettsglede her.

– Huset vårt kan stå i flere hundre år
Månedens trebygg - mars 2022

– Huset vårt kan stå i flere hundre år

Ekteparet ønsket seg et solid og sunt bolighus. Inspirert av kraftig kvalitetstømmer og gammel byggeskikk har Kjell Vidar Kløvsgård og Heidi Bakkerud et hus som kan varme, kjøle og beskytte framtidige generasjoner.

Har du forslag til månedens trebygg?

Send oss gjerne en mail hvis du har forslag til et bygg du synes bør bli kåret til månedens trebygg. Det kan være alt fra et offentlig bygg til en liten trehytte.

Send inn forslag