Månedens trebygg

Hver måned velger redaksjonen i Tenk Tre ut et trebygg i Norge som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Byggene har ulike funksjoner og er fra forskjellige steder i landet.

Tidligere vinnere

Til topps i trevegger
MÅNEDENS TREBYGG - OKTOBER 2022

Til topps i trevegger

I september åpnet verdens første innendørs klatresenter i massivtre på Klosterøya i Skien.

Fra tømmerstue til drømmebolig
Månedens trebygg - september 2022

Fra tømmerstue til drømmebolig

Da Amund Formo og Ingebjørg Uldalen skulle etablere seg på en husmannsplass i Sel, valgte de å bygge rundt det originale våningshuset, istedenfor å rive det. I dag er tømmerstuen hjertet i deres nye hjem.

Skipet er kåret til Årets Trebygg 2021!
Årets trebygg 2021

Skipet er kåret til Årets Trebygg 2021!

Etter tre runder med avstemning gikk seieren til slutt til Skipet i Bergen, som er bygget i massivtre. Prosjektleder i Tenk Tre, Ragnhild Erevik Fosse, fikk gleden av å overrekke diplom og blomster til glade vinnere torsdag 29. september.

Fremtidens skole
Månedens trebygg - august 2022

Fremtidens skole

Som en av Norges første svanemerkede skoler i massivtre, er Torvbråten skole i Slemmestad en arena for å lære elevene om miljø, tre, helse og bærekraft.

Laget furuskog til fjellturistene
Månedens trebygg - juli 2022

Laget furuskog til fjellturistene

De syv nakne furutrærne strekker seg mot himmelen, som de har gjort i over 250 år. I den nye matsalen på Raubergstulen turisthytte, ved foten av Galdhøpiggen, bærer de hele konstruksjonen.

Med kortreist eik på menyen
Månedens trebygg - juni 2022

Med kortreist eik på menyen

På gourmetrestauranten Under er det ikke bare maten som er kortreist. Treverket er levert av det lokale snekkerverkstedet Hamran, hogget i skogen bare noen kilometer unna.

Har du forslag til månedens trebygg?

Send oss gjerne en mail hvis du har forslag til et bygg du synes bør bli kåret til månedens trebygg. Det kan være alt fra et offentlig bygg til en liten trehytte.

Send inn forslag