Månedens trebygg

Hver måned velger redaksjonen i Tenk Tre ut et trebygg i Norge som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Byggene har ulike funksjoner og er fra forskjellige steder i landet.

Tidligere vinnere

Ydalir skole er kåret til Årets Trebygg 2020!
Årets trebygg 2020

Ydalir skole er kåret til Årets Trebygg 2020!

Etter tre runder med avstemning gikk seieren til slutt til barneskolen i Elverum, som er bygget i massivtre. Prosjektleder i Tenk Tre, Ellen Alfsen, fikk gleden av å overrekke diplom og blomster til glade vinnere onsdag 15. september.

Flytende hyttetur i Haldenkanalen
Månedens trebygg - juli 2021

Flytende hyttetur i Haldenkanalen

Det er noe eget med å sovne til den vuggende følelsen av vann rett under hodeputa. I Østfold er det mulig å legge overnattingen til et vassdrag, i en hytte bygget utelukkende av gran.

Trehusene på Løkenåsen
Månedens trebygg - juni 2021

Trehusene på Løkenåsen

På Løkenåsen i Fetsund ligger Trehusene. De splitter nye leilighetsbyggene er bare starten på en ambisjon om å bygge flere lavblokker i tre, forteller daglig leder i BoligPartner Trehusene.

Det trygge trebygget
Månedens trebygg - mai 2021

Det trygge trebygget

I andre etasje i Stine Sofie Senteret sitter Ada Sofie Austegard. Herfra kan hun se voldsutsatte barn leke og le. Det gir henne glede, pågangsmot og stadig nye ideer.

Et drømmehjem i tre for fire
Månedens trebygg - april 2021

Et drømmehjem i tre for fire

Når man kommer inn dørene til det splitter nye massivtrehuset i Amtmann Theisens vei i Bodø, er luften frisk, veggene levende og man får raskt følelsen av at noe er litt annerledes og ganske spesielt.

Kortreist turglede
Månedens trebygg - mars 2021

Kortreist turglede

Turisthytter har gjerne små rutete vinduer og ligger langt fra folk. På Fuglemyrhytta kan du overnatte midt i uka og samtidig rekke jobb i Oslo sentrum dagen etter.

Har du forslag til månedens trebygg?

Send oss gjerne en mail hvis du har forslag til et bygg du synes bør bli kåret til månedens trebygg. Det kan være alt fra et offentlig bygg til en liten trehytte.

Send inn forslag