Ydalir skole er kåret til Årets Trebygg 2020!

Årets trebygg 2020

Etter tre runder med avstemning gikk seieren til slutt til barneskolen i Elverum, som er bygget i massivtre. Prosjektleder i Tenk Tre, Ellen Alfsen, fikk gleden av å overrekke diplom og blomster til glade vinnere onsdag 15. september.

Del

Siden januar 2020 har Tenk Tre kåret Månedens Trebygg. Byggene har ulike funksjoner og er fra forskjellige steder i landet. Hittil har alt fra Finansparken i Stavanger til et mikrohus på hjul stukket av med seieren. Vinneren av den gjeve tittelen Årets Trebygg 2020 ble kåret gjennom en folkeavstemning på sosiale medier.

Folket har talt og Ydalir skole, som ble Månedens Trebygg i april 2020,  gikk dermed til topps. Barneskolen er bygget i tre og er en del av en stor, ny bydel i Elverum som jobber mot nullutslipp.

INNOVATIVT: Ydalir skole åpnet dørene i 2019 og er en viktig del av den grønne satsingen Elverum har i sin nye bydel.

Skolen, som sto klar i 2019, er også med på et forskningsprosjekt om hvilke helseeffekter tre kan ha. Elverum er kjent som en skogkommune og det blir stadig mer fokus på å bruke lokale og mer bærekraftige ressurser i nye byggeprosjekter i kommunen. I dag reduserer Ydalir skole klimagassutslipp med 55 %, noe som tilsvarer 846 personers totale forbruk i løpet av ett år.

Les mer om skolen her!

Stort oppmøte på overrekkelsen
Under besøket fikk Ellen Alfsen en omvisning på den innovative skolen. Hun overrakte diplomet til elevrådsleder Marius Kjellaas, som tok det imot på vegne av skolen. Hele elevrådet, rektor Monica Bekkelien, formannskapet med ordfører Lillian Skjærvik i spissen, og kommunedirektør Kristian Trengereid var til stede ved prisutdelingen. Det var ingen tvil om at prisen som Årets Trebygg 2020 ble tatt imot med begeistring. Elevrådsleder Marius fortalte at det er kult for skolen å motta en slik pris, og at hans favorittsteder er Ydalirs store gymsal og klatreveggen.

STOLT: Elevrådsleder Marius Kjellaas ved Ydalir skole tok stolt i mot diplomet fra prosjektleder Ellen Alfsen i Tenk Tre på vegne av skolen.

Selv er Alfsen veldig imponert over barneskolen: – Ydalir skole er et fantastisk eksempel på hvordan vi kan bygge mer klimavennlig. Skolen er nydelig. Helt nydelig. Du blir glad av å gå rundt og se på så mye fint materialbruk og godt innemiljø. Jeg har også lyst til å gi honnør til Elverum kommune som går foran og satser på trebruk. Det er veldig flott, sa Alfsen da hun overrakte prisen og gratulerte Ydalir som vinner av Årets Trebygg 2020!

FEIRER: Det ble både is og feiring for elevrådet på skolen da diplomet var levert.