Skipet er kåret til Årets Trebygg 2021!

Årets trebygg 2021

Etter tre runder med avstemning gikk seieren til slutt til Skipet i Bergen, som er bygget i massivtre. Prosjektleder i Tenk Tre, Ragnhild Erevik Fosse, fikk gleden av å overrekke diplom og blomster til glade vinnere torsdag 29. september.

Del

Hver måned kårer Tenk Tre Månedens Trebygg. Byggene har ulike funksjoner og er fra forskjellige steder i landet. Vinneren av den gjeve tittelen Årets Trebygg 2021 ble kåret gjennom en folkeavstemning på sosiale medier.

Folket har talt og Skipet i Bergen, som ble Månedens Trebygg i oktober 2021,  gikk dermed til topps. Næringsbygget er bygget i tre og er en del verftsområdet innerst i Puddefjorden

Stolte mottakere av prisen for Årets Trebygg
SKIPET: Bygget er det første og største næringsbygget i Bergen som oppføres i massivtre.

Bygget er det første og største næringsbygget i Bergen som oppføres i massivtre. Arkitekturen er unik og spennende, der trevirket i konstruksjonen blir delvis synlig. Det skipsformede bygget har fått mye oppmerksomhet for sin unike arkitektur og bærekraftige løsninger.

Les mer om Skipet her!

Stort oppmøte på overrekkelsen
Under besøket fikk Ragnhild Erevik Fosse en omvisning i det innovative bygget. Diplomet ble overrakt til prosjektdirektør Gunnar Hernborg i GC Rieber Eiendom AS. Flere samarbeidspartnere og leietakere var til stede ved prisutdelingen. Det var ingen tvil om at prisen som Årets Trebygg 2021 ble tatt imot med begeistring.

Selv er Fosse veldig imponert over bygget: – Skipet er et fantastisk eksempel på hvordan vi kan bygge mer klimavennlig. Bruken av massivtre reduserer klimagassutslippene, samtidig som det bidrar til et godt innemiljø i bygget. Med sin unike arkitektur og bærekraftige løsninger er Skipet et bygg som viser vei, sa Fosse da hun overrakte prisen og gratulerte Skipet som vinner av Årets Trebygg 2021.

Overrekkelse av prisen for Årets trebygg
STOLT: Samarbeidspartnere og leietakere tok stolt i mot diplomet fra prosjektleder Ragnhild Fosse i Tenk Tre på vegne av bygget.