Under lockdown ble drømmen til Ingrid virkelighet: Nå er trehytta deres snart fullbooket ut året

Månedens trebygg - februar 2022

Svevende ut fra en bergvegg over Gudbrandsdalen finner du trehytta Eagle Nest Eco Lodge. Med sin spektakulære utsikt, helt skjermet fra andre mennesker, byr den splitter nye trehytta inn til frihet og romantikk – og gjett om det har falt i smak!

Del

Ingrid Tho har drømt om å bygge en spektakulær trehytte i flere år. Da landet stengte ned for første gang i mars 2020 satt plutselig hun og samboeren Geir med mye ledig tid.

– Vi begynte å prate litt om det. Jeg har alltid tenkt at det hadde vært så kult å bygge en hytte på toppen av en fjellknaus i området vi eier. Det kunne blitt så bra med den fantastiske utsikten og den skjermede beliggenheten. Så da vi ble sittende hjemme tenkte vi at vi like gjerne kunne prøve.

Vi ser hytta fra undersiden
MEKTIG: Eagle Nest Eco Lodge står rimelig mektig plassert der ute på bergknausen, og er rustet for all slags vær.

Derfra gikk det raskt fra drøm til virkelighet. Samboerne var enige om at det var en gæren idé, men kanskje så gæren at den ville gå. Geir tegnet et forslag som de tok via Landbrukskontoret, til positiv respons. Derfra gikk det slag i slag. Innovasjon Norge støttet prosjektet med 150 000 kroner, som blant annet gikk til å få en geolog til å utrede om det i det hele tatt var mulig å bygge på knausen.

– Vi har vært en stor gjeng involvert i dette byggeprosjektet. Kommunen var veldig positiv og hjalp til. Vi begynte bygginga i februar 2021 og alt sto klart i september samme år takket være knallhard innsats fra alle involverte. Det er utrolig hvor fort det gikk, sier hun og ler.

Ingrid Tho, en av eierne av hytta
STORT: Ingrid Tho synes nesten det er uvirkelig å stå inne i hytta hun har drømt om å bygge så lenge.

En romantisk og eventyrlig stemning

De første gjestene ankom Eagle Nest Eco Lodge 9. september 2021. Siden da har bookingene rent inn på trehytta som henger åtte meter ut fra bergveggen. Ingrid forteller at alle helgene til og med april 2023 er fullbooka så langt.

– Det er helt utrolig, men vi har åpenbart truffet en nerve her.

Og skal vi tro Ingrid rett, er den nerven ganske så romantisk. Hittil har de hatt seks frierier på hytta (og alle har sagt ja!).

– Vi legger veldig opp til en romantisk stemning her. Det er en bortgjemt hytte som innbyr til privatliv, med gode fasiliteter og helt magisk utsikt. Det gir en eventyrlig stemning å være her.

Et par sitter inne på hytta
MAGISK: Mange par har funnet lykken på Eagle Nest det siste året, og stemningen har skapt uforglemmelige minner for flere av dem.

Dette kan paret selv skrive under på. Det ene frieriet på Eagle Nest er det faktisk eierne som står bak.

– Etter en iherdig dugnadsinnsats fra venner og familie hadde vi skikkelig fest for alle på prosjektet da hytta endelig sto klar. Vi koste oss med helgrilla lam ute på verandaen i solnedgang en varm sommerkveld. Etter talen til folket fridde Geir foran alle. Det var selvfølgelig veldig hyggelig og ganske overraskende, sier Ingrid.

Lokal forankring

Bak det eventyrlige byggeprosjektet står det mange lokale krefter. Dette var viktig for samboerne da de satte i gang prosessen.

Hytta fra innsiden i sollys
LUFTIG: Innsiden av Eagle Nest er luftig og åpent, med store vinduer som slipper inn sollyset fra alle kanter.

– Det er jeg og Geir som har tegna hytta. Midtli og Svelstad Bygg er byggherre, Sveiko på Lillehammer står for prosjektering og dimensjonering og OTO Anlegg står for fundamenteringen. Moelven er leverandør av limtreet som brukes i hytta og vestlandsbedriften Nordvestvinduet har levert vinduene. Det er en helnorsk produksjon med kun norske materialer.

Store deler av “ørneredet” er laget i trematerialer, med trefiberisolasjon. Hytta er festet i stål i fundamentet, som er det som gjør at den kan stå mange meter ut av bergveggen.

Vi ser hytta langt unna
RUVER OVER DALEN: Utsikten over Gudbrandsdalen kan man ikke klage på.

– Det er to fundamenter i fremkant som limtreet er festet i. Ut fra berget og til spissen på hytta er det åtte meter totalt. På innsiden er det fem meter fra gulv til tak. Mange blir overrasket over hvor stor den er på innsiden, og ikke minst over utsikten du får fra de store vinduene. Hele konseptet skaper en unik følelse som folk åpenbart setter pris på, avslutter Ingrid.